Håvard Svendsruds kvintett til Jømnvang: Musikk av Severin Jevnager og andre bygdekomponister søndag 20. november

Søndag 20. november kommer den landskjente trekkspilleren Håvard Svendsrud til Jømnvang. Her blir det musikk av Severin Jevnager og Johan Elsmo – som begge er kjente komponister fra Jømna og som spilte sammen. Videre vil det bli musikk av bl.a. Anders Sørensen fra Romedal og Ottar E. Akre fra Rendalen. Du kan kjøpe billetter nederst på denne siden!

Ved siden av å være en fremragende trekkspiller, er Håvard Svendsrud en fremragende historieforteller og formidler, og konserten byr på fortellinger og anekdoter om komponistene og musikken.

Håvard Svendsruds kvintett vil på konserten bestå av Svendsrud selv, Bente Midsveen (trekkspill), Mari Lerseth (fiolin), Emil Horstad (gitar) og Svein Haugen (kontrabass).

Om musikken:

Det er Severin Jevnager som er kveldens hovedperson. Født i 1869 på Jømna, utdannet musikk-sersjant i Forsvarets Hovedmusikkorps og etterhvert ansvarlig for omkring 300 komposisjoner – som spenner over et vidt spekter; vals, polka, masurka, reinlender og polonaise for å nevne noe. Jevnager døde i 1928, og var svært betydningsfull for musikkmiljøet både på Jømna og i Elverum i sin levetid – og i lang tid etterpå.

Johan Elsmo ble født i 1890, også på Jømna. 21 år gammel ble han kåret til norgesmester i torader, og hadde et omfattende samarbeid med Severin Jevnager. Elsmo gjorde mer enn 130 studioinnspillinger i løpet av sin lange artiskarriere, og levde til 1971.

Anders Sørensen ble født i Romedal i 1821, og rundt 40 melodier er kjent fra ham, bl.a. dansemelodiene «Sørensens vals» og «Sørensens reinlender». Han er særlig representant for gammeldanstradisjonene knyttet til storgårdene på Hedmarken. Sørensen døde i Stor-Elvdal i 1896.

Ottar E. Akre var fra Rendalen, født i Ytre Rendal i 1896. Han komponerte over 100 låter, og studerte bl.a. under Johan Elsmo. I Oslo/Kristiania spilte han konsert i Gamle Logen med bl.a. kongeparet til stede. På 1920-tallet reiste han til USA og studerte tidvis ved musikkonservatoriet i Fargo i Nord-Dakota. Etter at han kom tilbake til Norge var han både utøvende musiker (trekkspill), dirigent, komponist og pedagog – og mange radiolyttere stiftet bekjentskap med ham gjennom et ukentlig radioprogram han hadde i flere år. Akre ledet flere orkestre, og mottok flere utmerkelser – bl.a. «Kongens fortjenstmedalje». Akre døde i 1992, 96 år gammel.

Om konserten:

Dørene åpner klokka 17, og konserten starter klokka 18. Det blir salg av kaffe, mineralvann, øl, vin, vafler, pølser, snacks og enkle småretter både før konserten og i pausen. Ta med enten kontanter eller Vipps (vi har ikke kortterminal). Hjertelig velkommen til en garantert stor konsertopplevelse på Jømnvang!

Billetter kan kjøpes online nedenfor. Prisen er 250 kroner pr stk.

Ved spørsmål: Kontakt Jømnvang v/styreleder Bjørn Jarle Røberg-Larsen på telefon/sms 40466384.

Kjøp konsertbilletter her

Du kan velge mellom tre måter å kjøpe billett til årets konsert:

1) Kjøp billett hos Billetto.no
Hos Billetto.no kan du kjøpe billetter online, og betaler med VISA eller Mastercard slik at du får billetten med en gang. Her kommer det et billettgebyr i tillegg til selve billettprisen. Klikk her for å komme til arrangementet hos Billetto.no.

2) Kjøp billett med VIPPS
Folkets Hus Jømnvang har egen VIPPS-butikk, og du kan kjøpe billetter ved å bruke butikkløsningen vår der! VIPPS-nummeret vårt er 750122. Mobilkvitteringen i VIPPS-appen din er billetten din til konserten, og alt du trenger å gjøre når du kommer til Jømnvang er å oppgi navnet dit i døra.

3) Kjøp billett ved å kontakte Jømnvang
Ta direkte kontakt med Bjørn Jarle Røberg-Larsen hos Jømnvang for å sikre deg billett, telefon/SMS 40466384 eller mail bjrl@bjrl.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *