Teaterforestillingen «Man tager 20 egg» på Jømnvang 2. mars

Teater Innlandet kommer til Jømnvang fredag 2. mars med forestillingen «Man tager 20 egg». Forestillingen har fått strålende kritikker, og omtales som «suppeteater». Les videre, så ser du hvorfor!

Det er Hanna Winsnes som er hovedpersonen i forestillingen, «alle kokebøkers mor». Winsnes er prestefruen som med sin kokebok fra 1845 oppdro det norske folk i slakting, matlaging, husdyrhold, såpekoking og korrekt behandling av hushjelpa. Hun ble både beundret og latterliggjort, og Arne Garborg harselerte kraftig med henne: «Man tager…tager…tager…og plages ikke av spørgsmålet om hvor man skal tage fra».

Hun var også Norges første kvinnelige romanforfatter og skrev blant annet romantiske ukebladromaner der det både myrdes og elskes. Under et manns-pseudonym, vel og merke. Hun var jo prestefrue.

Ektemannens prestegjerning sendte dem til blant annet Trysil og Valdres før de endte opp på Vang prestegård utenfor Hamar.

Bli med inn på Hanna Winsnes kjøkken! Her forteller hun om sitt spennende liv mens hun lager grønnsakssuppe til sine gjester. Suppa serveres i pausen! Velkommen til suppeteater på Jømnvang!

Billettsalget har åpnet. Klikk her for å sikre deg plass!

Forestillingen starter klokka 19. Dørene åpner klokka 18. Det blir salg av kaffe, vaffel, mineralvann og slikt før forestillingen starter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *