Severin Jevnager 150 år – jubileumskonsert på Jømnvang!

I år er det 150 år siden Severin Jevnager ble født. Vi feirer det med stor jubileumskonsert på Jømnvang, med den landskjente trekkspilleren Håvard Svendsrud og hans musikerkvintett. Her blir det musikk av såvel Severin Jevager som av de to andre store komponistene fra Jømna; Daniel Sæter og Johan Elsmo.

Severin Jevnager (1869-1928) er blant Elverums og Hedmarks mest markante komponister gjennom tidene. Han var i sin samtid kjent som en fremragende fiolinist og militærmusiker, men i ettertid er han mest kjent som en glimrende komponist av «danser i gammel stil», hvorav «Lengselsvals» er den mest kjente. Totalt etterlater Jevnager seg rundt 300 komposisjoner.

I 2019 er det 150 år siden denne fargerike kulturpersonligheten ble født. Dette skal markeres og feires med en jubileumskonsert på Jømnvang på Jømna, et lokale Severin Jevnager selv frekventerte ofte sine siste leveår.

Konserten spilles av den landskjente trekkspilleren Håvard Svendsrud med kvintett. Svendsrud har i senere år jobbet mye med formidlingen av musikken til Severin Jevnager, bl.a. gjennom en kritikerrost CD-utgivelse i 2016.  I fjor hadde også Svendsrud og hans medmusikere en konsert med musikk av Jevnager på Jømnvang, og denne fenget god interesse og var godt besøkt.

På jubileumskonserten vil det også bli spilt musikk av to av Severin Jevnagers sambygdinger, nemlig Daniel Sæther (1873-1959) og Johan Elsmo (1890-1971).  Hele programmet bli bundet sammen av Håvard Svendsrud, og det vil bli rikelig med historikk og anekdoter fra Severin Jevnagers eventyrlige spellemannsliv.

Dørene åpnes kl. 18.00., og det vil være salg av bl.a. mineralvann, kaffe, øl og vin.  Arrangør for konserten er Folkets Hus Jømnvang.

Billetter kan kjøpes online nedenfor. Prisen er 200 kroner pr stk.

Ved spørsmål: Kontakt Jømnvang v/styreleder Bjørn Jarle Røberg-Larsen på telefon/sms 40466384.

Kjøp konsertbilletter her

Du kan velge mellom to måter å kjøpe billett til årets konsert:

1) Kjøp billett med VIPPS
Folkets Hus Jømnvang har eget VIPPS-nummer, og du kan kjøpe billetter ved å vippse betalingen til oss! VIPPS-nummeret vårt er 527182. Mobilkvitteringen i VIPPS-appen din er billetten din til konserten.

2) Kjøp billett med Visa/Mastercard eller Paypal
Om du har Visa, MasterCard eller Paypal kan du bruke betalingsløsningen nedenfor. Denne betalingsmuligheten er gebyrfri, du betaler kun for selve konsertbilletten.

Med Paypal: Har du Paypal-konto eller aksepterer å opprette en slik under kjøpsprosessen? Velg antallet billetter nedenfor og klikk deg videre!

Uten Paypal: Har du ikke Paypal-konto og ønsker heller ikke å opprette en slik? Da må du gjøre bestillingen fra PC/laptop. Mobiltelefon/nettbrett kan ikke brukes uten at du har/oppretter konto hos Paypal. Velg antallet billetter nedenfor og klikk deg videre!

Med en gang kjøpet er gjennomført får du en epostbekreftelse tilbake som du enten kan skrive ut og ta med som din billett, eller som du enkelt og greit kan vise på mobiltelefonen din i inngangsdøra.

Billett Severin Jevnager jubileumskonsert200.00 NOKBillett til Severin Jevnager 150 års jubileumskonsert på Jømnvang 2. november 2019
Din billett blir sendt deg på epost. Du kan betale med Visa, MasterCard eller Paypal. Ønsker du å bruke Visa eller MasterCard, velg "Betal med betalingskort" etter at du har klikket på kjøpeknappen nedenfor (evt "Opprett konto" hvis du bruker mobiltelefon).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *